Canonical


 

logoCanonical radi s open-source zajednicom da dostavi Ubuntu, najbolju svjetsku platformu temeljenu na slobodnom softveru. Canonicalove usluge također pomažu pojedincima i tvrtkama diljem svijeta da smanje troškove, povećaju učinkovitost i poboljšaju sigurnost s Ubuntu.

Ubuntu pokreće milijune stolnih i prijenosnih računala, netbook računala i poslužitelja diljem svijeta. Siguran je, intuitivan i brz poput munje. Ubuntu možete koristiti i dijeliti s kime god želite. Ubuntu je, i uvijek će biti, potpuno besplatan.

 

Canonical je prošao dug put, od lansiranja 2004. Sada ima više od 350 zaposlenika u više od 30 zemalja, te podružnice u Londonu, Bostonu, Taipeiu, Montrealu i na Isle of Man.
Pogonjen izvornom vizijom osnivača Marka Shuttlewortha da stvori softversku platformu, koja će se natjecati s najboljima, ali istodobno i slobodno koristiti, dijeliti i razvijati, Canonical raste iz godine u godinu.

 

 

Šta radi Canonical

Ubuntu isporuka
Canonicalov tim vodi Ubuntu projekt i okuplja strast i genijalnost open-source zajednice. Objavljeno svakih šest mjeseci, svako novo izdanje Ubuntua je bolje nego prošlo, koristeći nove tehnologije kako bi bilo brže, lakše i više intuitivno nego ikad.

Usluge
Open-source softver donosi bogate mogućnosti za poslovne korisnike. Pružajući prilagođeni inženjering, ugovornu podršku i obuku, Canonical pomaže organizacijama širom svijeta  povećati mogućnost za smanjenje troškova, poboljšanje učinkovitosti i povećanje sigurnosti s Ubuntu.

Ubuntu za hardver
Canonical radi s proizvođačima hardvera kao što su HP, Dell i Intel, kako bi se Ubuntu mogao dostaviti na većinu popularnih uređaja. Radeći blisko s proizvođačima originalne opreme (OEM), Canonical osigurava da Ubuntu nudi iskustvo premium korisnika koji u potpunosti iskorištava hardverske funkcije.

Inovacija
Ubuntu One je Canonical proizvod koji transformira računarstvo, mobilizirajući digitalni život. Ubuntu One pruža korisnicima jednostavan način za pohranu i sinkronizaciju njihovih datoteka, glazbe, kontakata i knjižnih oznaka na više strojeva. Sa Ubuntu One, vaš desktop ide tamo gdje vi idete.

Suradnja
Open-source softver se oslanja na suradnju, zato Canonical podupire razvoj alata koji pomažu zajedničkom radu, kao što su Launchpad, Bazaar i Upstart.

 

 

Canonical i open source

Canonical je duboko ugrađen u open-source zajednici od samog početka. Canonical je uvijek u potrazi za načinima nastavka podršci softveru, sustavima i programerima koji ih stvaraju.

Canonical nije ovdje samo za Ubuntu. U stvari, oni su trenutno povezani s open-source zajednicom na mnogo različitih načina. Evo nekoliko:

Pokroviteljstvo
Sponzorstvo niza konferencija, događanja i grupa, uključujući:
– Linux Foundation
– GNOME Foundation
– KDE zajednica
– Solutions Linux Open Source (SLOS)
– PyCon
– OSCON
– Akademy
– GUADEC
– LinuxCon

Stipendije
Svake godine poziva pregršt sjajnih open-sourcera da se pridruže na Ubuntu Developer Summitu.

Projekti
Canonical osoblje trenutno radi na nekoliko open-source projekata, uključujući:

– Launchpad
Kreiran za Ubuntu, sada se također koristi na Zope, Creative Commons i Silva CMS, Launchpad čini open-source suradnju lakšom nego ikad. Pristupajući na novi način upravljanju projektima besplatnog softvera i hostingu, Launchpad omogućuje konverzaciju između zajednica i dijeljenje bilo kakve informacije kroz zajedničko sučelje. Jednostavan je za korištenje i treba samo nekoliko minuta za postavljanje.
– Bazaar
Distribuirana verzija sustava kontrole (VCS) koja se koristi od strane Ubuntu projekta i tisuća drugih open source i vlasničkih razvojnih projekata. Siguran, prijateljski, besplatan i brz, Bazaar podržava Windows, GNU / Linux i UNIX, kao i Mac OS.

 

 

 

 

Od samog početka Canonical je posjedovao jasnu viziju – razviti najbolji sustav i softver, a onda ga učiniti dostupnim svima.
Ubuntu vam nudi novi operativni sustav svakih šest mjeseci, veliku kompatibilnost s drugim pružateljima usluga, sigurnost na koju možete računati i slobodu da ga možete podijeliti s kim god vam se sviđa. Ali najbolje od svega, Ubuntu je, i uvijek će biti, potpuno besplatan.

Ubuntu za posao
Besplatan za download i bez naknade licenciranja, Ubuntu je odličan način za usmjerenje vašeg poslovanja. Povrh toga, jednostavan je za korištenje, kompatibilan s drugim sustavima i softverom, ali i siguran koliko god može biti.

Ubuntu za tebe
Uz nevjerojatnu sigurnost, podršku kako i kada je potrebno, vaš vlastiti oblak za pohranu datoteka i tone slobodnog softvera koji je lako skinuti, Ubuntu je sve što vam treba. I tvoj je za uporabu i dijeljenje kad god želiš, kako god želiš.

Ubuntu za obrazovanje
Ubuntu je savršen za škole, sveučilišta i visoke škole posvuda. U obrazovanju, besplatno je dobro, samo ako je proizvod siguran, učinkovit, pouzdan, brz za instalaciju i jednostavan za korištenje. Ubuntu je sve to, i još mnogo toga.

 

 

 

Razvijte vještine koje trebate da biste bili izvrsni s Ubuntu. Tečajevi zadovoljavaju sve razine vještina, a fleksibilne mogućnosti studija čine trening dostupan svima, posvuda.

Ubuntu Advantage
Učinkovita administracija sustava, brzo rješavanje problema, pravna sigurnost i pristup stručnjacima kako i kada ih trebate – Ubuntu Prednost pomaže da dobijete više od open sourcea i Ubuntu.

Trening
Canonical nudi širok raspon tečajeva za profesionalce, poduzeća ili kućne Ubuntu korisnike.

Savjetovanje
Canonical zna da vaš posao treba produktivno, sigurno i isplativo računalno okruženje, pa vas zato usmjerava tehnologijama kao što su virtualizacija i cloud computing.

 

Tehničko savjetovanje
Kao vodeći pružatelj Ubuntu usluga, Canonical razumije što vaš posao treba, kako bi postigao produktivno, sigurno i isplativo računalno okruženje.

Metodologija
Fokusirajući se na implementaciju najboljih praksi, Canonical vam nudi brz put do uštede troškova, resursa i vremena.

Oblak
Izgradite svoj vlastiti oblak s Canonicalovim cloud uslugama. Žanjite prednosti cloud computinga u udobnosti vlastite infrastrukture, radeći s našim konzultantima.

Virtualizacija
Tehnologija virtualizacije nudi veliki potencijal za smanjenje troškova opreme i energije i poboljšanje povrata vašeg IT ulaganja. Canonical savjetnici će vam pomoći stvoriti čvrst i stabilan virtualizirani okoliš.

Migracija
Koristi od Ubuntu za posao su jasne: smanjenje troškova, povećana učinkovitost hardvera i operative, poboljšana dostupnost i poboljšana skalabilnost. Okusite svu korist Ubuntua, s Canonicalovom uslugom migracije.

 

 

 

Canonicalov tim za OEM usluge pomaže proizvođačima PC-a i uređaja da dođu do više kupaca. Kućna ekspertiza prilagođava rješenja kako bi udovoljili vašim konkretnim zahtjevima.

OEM usluge
Dodajte vrijednost vašim linijama proizvoda, povećajte tržišni udio i dobit s Canonicalovim originalnim OEM servisima. Kao dodatak nagrađivanom Ubuntu operativnom sustavu, nude vam se globalni programi podrške za osposobljavanje hardvera, marketing, kao i tehnička podrška elementima posla.

Certifikacija
Reklamirajte kompatibilnost svojih proizvoda sa Ubuntu i osigurajte se da Ubuntu koristi vaš hardver. Bilo da proizvodite dijelove ili sustave, Canonicalova Linux stručnost i jedinstvene značajke certifikacije, osiguravaju povrat ulaganja u certifikaciju.

Inženjering po narudžbi
Naši programeri pružaju prilagođene razvojne usluge, kako bi pomogli tvrtkama otkriti i koristiti tu snagu. Od specijaliziranih verzija Ubuntu, do arhitektonskih veza i cjelokupnog razvojnog ciklusa softvera, naš tim stručnjaka će dostaviti rješenje u skladu s vašim zahtjevima.

 

OEM usluge

ISV usluge
Dovedite vaš softver do Ubuntu korisnika. Bilo da Vaš softver zahtijeva licenciranje ili naknade, Canonicalove usluge za nezavisne dobavljače softvera (ISV) će vam pomoći da testirate i certificirate Vaše aplikacije za Ubuntu.

IHV usluge
Nezavisni dobavljači hardvera (IHV) mogu postići punu kompatibilnost između hardvera i Ubuntu, i komunicirati svoje opredjeljenje za najpopularniji svjetski Linux uz našu pomoć.

OEM usluge
Uspostavite neprocjenjiv poslovni odnos s Ubuntu brzo i jednostavno. Canonicalove usluge za proizvođače originalne opreme (OEM) pružaju skladne, poslovne i pravne usluge.

Zašto Ubuntu?
Ubuntu je najpopularnija svjetska Linux distribucija. To je alternativa za Windows i novi izvorni operativni sustav za vaš hardver.

 

Certifikacija

Bilo da proizvodite komponente ili sustave, Canonical će Vam pomoći da postignete kompatibilnost i iskomunicirate svoje opredjeljenje milijunima Ubuntu korisnika.

Hardware certifikacije
Rastuća zajednica korisnika želi pronaći i kupiti hardver koji radi s Ubuntu. Sustavi i komponente možda nisu dizajnirane s Linuxom na umu i možda nisu kompatibilne. Ubuntu certifikat jamči kompatibilnost sklopovske opreme i donosi vrijedan mir korisnicima.

Pakiranje aplikacija
Stavite svoj softver u ruke više od 15 milijuna korisnika. Canonical pakira vašu aplikaciju tako da je Ubuntu korisnicima lako dostupna kroz Ubuntu Software Centar. Izaberite između tri razine usluga koje su dizajnirane tako da odgovaraju stupnju pomoći koja vam je potrebna.

Online potvrda hardvera
Imajte koristi kroz povezanost s Ubuntu i našom rastućom zajednicom strastvenih korisnika.

 

Ubuntu Core

Ubuntu Core je podskup Ubuntu tehnologija idealnih za slijedeću generaciju ugrađenih uređaja gdje je Internet veza ključ. Iskorištava prednosti Canonicalove certifikacije opsežnog hardvera, arhitektura i komponenti, tako da proizvođači mogu graditi velika iskustva za ne-PC tehnologije, kao što su set-top kutije, infotainment sustavi u vozilima i digitalni uređaji za dom.

 

Predstavljamo Ubuntu Core

Rani ugrađeni uređaji bili su jednostavni, jednofunkcijski strojevi bez, ili s ograničenim mogućnostima povezivanja, na ograničen raspon procesorskih arhitektura. Uz sveprožimajući Internet i moćnije chipsetove, ugrađeni uređaji su postali multifunkcionalni i uvijek povezani s nizom korisničkih sučelja. Također koriste najnovije silicijske arhitekture. Dostignuta je granica real-time operacijskih sustava za potporu ovoj vrsti korištenja. Proizvođači se okreću potpuno funkcionalnim operativnim sustavima sa podrškom širokim arhitekturama, kao što je Ubuntu, za pokretanje svojih set-top kutija, digitalnih uređaja za dom i infotainment sustava u vozilima.

 

Što je Ubuntu Core?

Ubuntu je osvojio hvale mnogih korisnika zahvaljujući dizajnu usmjerenim na korisnika i širokoj podršci za najpopularnije svjetske sustave, komponente i arhitekture. Ovaj rad na temeljnoj razini,čini Ubuntu idealnom baznom tehnologijom na kojem će se graditi nova ugrađena iskustva. Sa Ubuntu Core, proizvođači i njihovi dobavljači mogu uploviti u Ubuntu desktop iskustvo, razvijati vlastita sučelja ili koristiti neka napravljena od treće strane. Imat će pristup najširem skupu hardverske potpore od bilo kojeg open-source izdavača.

Open-source licence
Ubuntu Core je izgrađen na open-source tehnologiji. Možete ga implementirati na onoliko uređaja koliko zahtjeva tržište, bez ikakve pristojbe.
Arhitekturalna podrška
Intel x86, ARM (TI, Marvell, Freescale) u više konfiguracija. Raspon izbora vam omogućuje da postigne najbolje omjere cijena i performansi.
Komponentna podrška
Više od 1.500 zasebnih komponenti su podržani od strane Ubuntu, što vam daje besprimjeran izbor na kojem ćete se graditi.
Mreža dobavljača
Ubuntu Core nije jednodobavljačko rješenje. Canonical aktivno širi mrežu za izgradnju rješenja na Ubuntu Core, dajući više dobavljačkih mogućnosti za OEM.
Redovita ažuriranja i nadogradnje
Ubuntu Core koristi isti set tehnologija kao Ubuntu, tako u potpunosti imate koristi od resursa i ciklusa izdavanja glavnog projekta.
Održavanje koda je pojednostavljeno
Kroz korištenje standarda i dobro održavane kodne baze, proizvođači i dobavljači su oslobođeni troškova održavanja i ažuriranja.

Ubuntu Core značajke

 

Kako surađivati s Ubuntu Core

Za OEM:

OEM koji žele izgraditi sljedeću generaciju ugrađenih uređaja, mogu kontaktirati Canonical za savjet o izboru arhitekture, odabira Ubuntu Core komponenti i ugovoriti inženjering s Canonical ili s odabranim partnerima.

Za dobavljače:

Canonical gradi mrežu dobavljača koji žele koristiti Ubuntu Core za bazu svojih rješenja. Tvrtke se mogu obratiti Canonicalu ako su zainteresirane za slijedeće:
– izgradnju korisničkih sučelja i iskustava temeljenih na Ubuntu Core
– izgradnju middleware komponenti i aplikacijskih paketa za ugrađene aplikacije
– pružanje integracija ili usluga podrške na Ubuntu Core
– pružanje međurazvojnih alata

 

 

Napredujte s Ubuntu.
Canonical će vam pomoći da izvučete najviše iz Ubuntu i open-source softvera.

Ubuntu One
Ubuntu One je usluga osobnog oblaka, koja pojednostavljuje vaš digitalni život. Kontakti, dokumenti, glazba, bilješke, oznake – automatski sinkronizirajte sve to on-line i na više strojeva.

Desktop podrška
Osovite se na noge uz pomoć poznate Canonicalove podrške. Bilo da tek počinjete ili želite pomoć kroz naprednije operacije, Canonical Vas pokriva.

Trening
Naučite raditi i igrati se na, u svijetu, omiljenom slobodnom operativnom sustavu. Odaberite opciju online ili učenja u učionici.

 

Ubuntu One

Sve, svugdje
Ubuntu One je usluga osobnog oblaka koja pojednostavljuje vaš digitalni život. Glazba, oznake, kontakti, datoteke uvijek idu s Vama, s Ubuntu One.
Birajte između laptopa, netbooka i desktopa i pronaći ćete sve što vam je potrebno za automatsku sinkronizaciju.

Besplatni backup
Želite li siguran dom za važne datoteke? Ispustite ih u svoj Ubuntu One osobni oblak.

Instant sync
Koristite više od jednog računala? Spojite ih sve na svoj Ubuntu One račun i sinkronizirajte vaše datoteke, glazbu, kontakte, bilješke i oznake odmah. Cijeli desktop putuje s vama.

Jednostavno dijeljenje
Odaberite datoteke koje želite dijeliti s drugim korisnicima. Suradnja nikad nije bila lakša.

 

Ubuntu kućna podrška

Canonical zna Ubuntu kao svoj džep. Bilo da ste tek početnik ili želite pomoć kroz naprednije operacije, Canonical Vas pokriva i nudi najbolju podršku za instalacije, aplikacije i desktop konfiguraciju.

Može vam pokazati kako da istražite bitne aplikacije, kao što su uredski paket, web preglednik i media player, kako povezati periferne uređaje poput pisača, kamere i MP3 playera, i dobiti brze odgovore na instalacijske upite.

I može Vam pomoći da napravite prijelaz na Ubuntu sa drugih operativnih sustava. Canonicalova podrška će ti pomoći da pri particioniranju sačuvaš svoje datoteke, aplikacije i postavke, i osigurati vaš desktop od neželjenog pristupa.

Komentiraj