Ubuntu TV


Sve što želite na TV-u – na TV-u!
Jedno sučelje, jedan uređaj i jedan daljinski upravljač.
I naravno – Ubuntu One.

Ubuntu TV kombinira prednosti mnogih uređaja u samo jednom – za jednostavniji i integriraniji doživljaj zabave.

Jednostavna integracija emitiranih programa, on-line usluga i aplikacija.
Moderno TV iskustvo – pretražujte, gledajte, snimajte i reproducirajte.
Milijuni filmova i TV emisija na zahtjev preko weba.
Iskustvo dijeljenog ekrana s iOs-m, Androidom i Ubuntu uređajima.

ubuntutv

Cjelovito TV iskustvo

Samo TV. Nema žica. Nema kutija.

Gledatelji žele zabavu, a ne elektroniku. Oni se žele opustiti i uživati u filmu, a ne manipulirati daljinskim upravljačima.

Lijepa jednostavnost je pokretačka sila iza Ubuntu TV. On integrira emitiranja, vrijeme pomaka, on-line box office, osobni oblak, aplikacije i disk medije – sve bez žica, konektora ili još kutija.
To je uistinu samo TV.

Kontaktiraj Canonical u vezi Ubuntu TV-a

Jedan daljinski za sve

Postoji samo jedan TV pa postoji samo jedan daljinski upravljač – za sve što gledatelji žele učiniti. Koristite dodir i geste za usmjeravanje prikaza. Prebacite s live TV na Blu-ray film, nađite online TV emisiju ili igrajte igru Scrabble sa svojim prijateljima – sve jednim pokretom prsta. A ako volite, koristite smartphone kao daljinski upravljač.

 

Osobni svijet, osobni oblak

Ubuntu One je ugrađen u Ubuntu TV, tako da se fotografije i video s bilo kojeg podržanog uređaja magično pojavljuju na ekranu. Gdje god klijent drži svoj sadržaj – u oblaku, na Windows PC, ili na telefonu, Ubuntu TV donosi sve zajedno u dnevnu sobu. Osobni video zapisi mogu ići u streamu ravno iz oblaka na TV, kao i fotografije s odmora. To je povezani svijet, ali i osobni svijet. Ubuntu slavi oboje.

 

Samo kliknite i idemo u kino

Ubuntu TV ima ugrađen box office, tako da gledatelji mogu pregledavati najnovije filmove i TV emisije online, kupiti i početi gledati u sekundi. Canonical upravlja odnosima s on-line uslugama, streaming usluge, te distributerima sadržaja diljem svijeta. Svi podaci za prijavu i pojedinosti o plaćanju su sigurno pohranjeni u računu osobnog oblaka.
Za gledatelja, to ne može biti jednostavnije.

 

Traži, gledaj, snimaj, reproduciraj

Kabelska i satelitska televizija osigurava stotine kanala. Dodaj on-line sadržaje i izbor se povećava eksponencijalno. Ubuntu TV gledatelju pomaže pronaći zabavu brzo, dajući prioritet najčešće gledanim programima. Pretraživanje je uvijek prisutno i rapidno ubrzava probalaženje traženog sadržaja. Nemate sad vremena za gledatnje? Jednu epizodu ili cijelu sezonu možete snimiti i uživati u svoje slobodno vrijeme. A budući da je TV dijeljeni uređaj, gledatelji mogu stvarati personalizirane liste izvođenja, kako bi prioritete djece odvojili od svojih prioriteta.

 

Drugi ekran i zajednički ekran

ključan TV trend je iskustvo drugog ekrana, u kojem gledatelji traže više informacija o tome što gledaju, ali bez uplitanja u sadržaj na TV zaslonu. Ubuntu TV je dizajniran za rad s telefonima, tabletima ili laptopima preko aplikacija koje komuniciraju s televizorom. Dakle, bez obzira je li to statistika igara, film ili reakcija na live show na Twitteru, gledatelji mogu uživati u relevantnim sadržajima na drugom zaslonu lakše nego ikada.

 

Pametne aplikacije za pametne TV-e

Aplikacije za Ubuntu TV su dostupne na Ubuntu Softver Centar, dobro ustrojenom softver tržištu u svijetu Ubuntu desktopa. Gledatelji će naći aplikacije optimizirane posebno za TV, bile to robne marke koje poznaju ili neovisni inovatori.

Kontaktiraj Canonical u vezi Ubuntu TV-a

ubuntutv

Mogućnosti

Ubuntu TV kombinira prednosti mnogih uređaje u jednom, za jednostavniji i više integriran doživljaj zabave.
Kontaktiraj Canonical u vezi Ubuntu TV-a

 

Televizijski programi

Zemaljsko emitiranje standardnih formata za SAD i EU, za sadržaje standardne ili visoke rezolucije s integriranim elektronskim programskim vodičem.

 

Kabelske i satelitske mogućnosti

Integrirajte svoju kabelsku ili satelitsku službu u Ubuntu TV i priuštite si jedinstven doživljaj. Ubuntu premošćuje jaz između televizije i kabelske ili satelitske usluge.

 

Beskrajna online zabava

Ubuntu TV integrira online ponudu sadržaja da ponudi raznolike kataloge filmova, TV emisija i glazbe izravno s Interneta. Iskoristite Canonicalove usluge i ponudu partnera ili integrirajte svoje usluge.

 

Više od gledanja

Iskustvo drugog zaslona je televizijski trend u nastajanju. Spojite telefon ili tablet s Ubuntu TV, donoseći vezani sadržaj. Pružaju informacije o filmovima istog redatelja, na primjer, ili reakcija na Twitter tijekom live emisije – bez distrakcija od akcije.

 

Inteligentno pretraživanje

Bogatstvo online sadržaja može ostaviti gledatelja preopterećenog mogućim izborima. Kako bi se pojednostavilo i usmjerilo gledateljevo iskustvo možemo dati prioritete kanalima i sadržajima u kojima su prethodno uživali, pa čak i davati prijedloge o tome što bi još drugo željeli. Ubuntu TV stavlja sav svjetski sadržaj na dohvat ruke u jednostavno sučelje.

 

Pojedinačne postavke i sugestije

Snimajte TV emisije s odvojenim listama za svakog gledatelja – tako Tata ne mora ponovo gledati epizode Mickey Mouse Cluba. A budući da TV može tijekom vremena saznati što tata voli, može i predložiti programe koje bi tata želio gledati taj dan, ili snimanje filmova tjedan dana unaprijed.

 

Nastavite gdje ste stali

Gledatelji uživaju sadržaj na više uređaja – telefonu, tabletu i TV. Sa Ubuntu TV, mogu nastaviti gdje su stali na drugom uređaju. Na primjer, gledatelj može gledati dio filma na telefonu, a zatim gledati ostatak na TV-u – bez traženja svog mjesta.

 

Dijeljenje između uređaja

Stream glazbe, fotografija i videa s računala na TV. A s Ubuntu TV aplikacije za iOS, Android i Ubuntu, mediji se mogu dijeliti između TV-a i prijenosnih uređaja koji koriste uslugu osobnog oblaka, Ubuntu One.

 

Ugrađena proširivost

Ubuntu TV pokreće vaše aplikacije ili od razvijatelja treće strane. Nabavite aplikacije putem online trgovine, ažurirajte ih kada je to potrebno i okoristite se od rastućeg ekosustava programera Ubuntu aplikacija.

 

 

Tehničke specifikacije i zahtjevi

Ubuntu TV dobija široku hardversku podršku, koja je oduvjek bila obilježje Ubuntu PC sustava. Spomenimo neke:

  • Podrška za ARM i x86 ploče
  • Podrška za lokalnu pohranu za DVR funkcionalnost
  • Minimalni disk prostor: 2GB
  • Minimalna memorija: 1GB
  • Minimalna video memorija: 512 MB
  • HDMI
  • CEC podrška
  • Digitalni audio izlaz
  • Hardverski ubrzan video sposoban za prikaz sadržaja na 1080p
  • Mogućnost mrežnog spajanja: Gigabit Ethernet & Wireless b/g/n
  • USB host podrška
  • Bluetooth HCI sučelje
  • Modularni tuner za broadcast TV (satelitska, kablovska, zemaljska)

Kontaktiraj Canonical u vezi Ubuntu TV-a

 

 

 

 

Spreman za TV industriju

Ubuntu TV je ključan OS za sljedeću generaciju povezanih televizora, premošćavajući jaz između proizvođača i industrije sadržaja.

Tvrtka iza njega, Canonical, je radila s OEM i ODM godinama, poslužujući milijunsku bazu Ubuntu korisnika. Canonical razumije složene izazove razvoja proizvoda, proizvodnje, licenciranja sadržaja i distribucije.

Upoznajte Canonical

 

Ubuntu TV:
– je pametno rješenje za proizvođače TV-a
– je pametno rješenje za dobavljače sadržaja (content provider)
– nudi platformu – aplikacije i servisi su vaši
– nudi cijeli svijet aplikacija
– uz ostale Ubuntu derivate radi elegatno na svakom uređaju
– radi odlično na Windowsima, iOS-u i Androidu
– posjeduje sve pogodnosti Ubuntu sustava

 

Licenca:
Komponente za Ubuntu TV, proizvedene od strane Canonicala, uglavnom su licencirani pod GPLv3 ili LGPLv3. Alternativna licenciranja su dostupna, s tim da Canonical zadržava diskrecijsko pravo uključiti rad u javne verzije Unity i Ubuntu.

Canonical pruža ekspertnu tehničku podršku, održavanje i upravlja licenciranjem trećih strana.
Kontaktiraj Canonical u vezi Ubuntu TV-a

Komentiraj