Ubuntu Core


Ubuntu Core je podskup Ubuntu tehnologija idealnih za slijedeću generaciju ugrađenih uređaja gdje je Internet veza ključ. Iskorištava prednosti Canonicalove certifikacije opsežnog hardvera, arhitektura i komponenti, tako da proizvođači mogu graditi velika iskustva za ne-PC tehnologije, kao što su set-top kutije, infotainment sustavi u vozilima i digitalni uređaji za dom.

 

 

Predstavljamo Ubuntu Core

Rani ugrađeni uređaji bili su jednostavni, jednofunkcijski strojevi bez, ili s ograničenim mogućnostima povezivanja, na ograničen raspon procesorskih arhitektura. Uz sveprožimajući Internet i moćnije chipsetove, ugrađeni uređaji su postali multifunkcionalni i uvijek povezani s nizom korisničkih sučelja. Također koriste najnovije silicijske arhitekture. Dostignuta je granica real-time operacijskih sustava za potporu ovoj vrsti korištenja. Proizvođači se okreću potpuno funkcionalnim operativnim sustavima sa podrškom širokim arhitekturama, kao što je Ubuntu, za pokretanje svojih set-top kutija, digitalnih uređaja za dom i infotainment sustava u vozilima.

 

Što je Ubuntu Core?

Ubuntu je osvojio hvale mnogih korisnika zahvaljujući dizajnu usmjerenim na korisnika i širokoj podršci za najpopularnije svjetske sustave, komponente i arhitekture. Ovaj rad na temeljnoj razini,čini Ubuntu idealnom baznom tehnologijom na kojem će se graditi nova ugrađena iskustva. Sa Ubuntu Core, proizvođači i njihovi dobavljači mogu uploviti u Ubuntu desktop iskustvo, razvijati vlastita sučelja ili koristiti neka napravljena od treće strane. Imat će pristup najširem skupu hardverske potpore od bilo kojeg open-source izdavača.

Open-source licence
Ubuntu Core je izgrađen na open-source tehnologiji. Možete ga implementirati na onoliko uređaja koliko zahtjeva tržište, bez ikakve pristojbe.
Arhitekturalna podrška
Intel x86, ARM (TI, Marvell, Freescale) u više konfiguracija. Raspon izbora vam omogućuje da postigne najbolje omjere cijena i performansi.
Komponentna podrška
Više od 1.500 zasebnih komponenti su podržani od strane Ubuntu, što vam daje besprimjeran izbor na kojem ćete se graditi.
Mreža dobavljača
Ubuntu Core nije jednodobavljačko rješenje. Canonical aktivno širi mrežu za izgradnju rješenja na Ubuntu Core, dajući više dobavljačkih mogućnosti za OEM.
Redovita ažuriranja i nadogradnje
Ubuntu Core koristi isti set tehnologija kao Ubuntu, tako u potpunosti imate koristi od resursa i ciklusa izdavanja glavnog projekta.
Održavanje koda je pojednostavljeno
Kroz korištenje standarda i dobro održavane kodne baze, proizvođači i dobavljači su oslobođeni troškova održavanja i ažuriranja.

 

Ubuntu Core značajke

 

Kako surađivati s Ubuntu Core

Za OEM:

OEM koji žele izgraditi sljedeću generaciju ugrađenih uređaja, mogu kontaktirati Canonical za savjet o izboru arhitekture, odabira Ubuntu Core komponenti i ugovoriti inženjering s Canonical ili s odabranim partnerima.

Za dobavljače:

Canonical gradi mrežu dobavljača koji žele koristiti Ubuntu Core za bazu svojih rješenja. Tvrtke se mogu obratiti Canonicalu ako su zainteresirane za slijedeće:
– izgradnju korisničkih sučelja i iskustava temeljenih na Ubuntu Core
– izgradnju middleware komponenti i aplikacijskih paketa za ugrađene aplikacije
– pružanje integracija ili usluga podrške na Ubuntu Core
– pružanje međurazvojnih alata

Komentiraj